Aktiviteternas Siljan

Välkommen till en levande och traditionell Siljansbygd med massor att erbjuda besökaren. Sommar som vinter, även barnens självklara eldorado, som att få upptäcka Tomteland. Sommarland, Björnparken och långgrunda sandstränder m.m. Upplev midsommarfirandet med spelmän, sockendräkter, dans runt nylövade majstänger i olika byar under flera dagar.

Fiska, spela golf, två banor, eller besök Zorns gammelgård och flera museer. Sök upp en fäbod eller titta på kyrkbåtarna i ädel tävlan. Ta en tur med båten ”Gustaf Wasa” på vårt ”innanhav”. Besök ” Dalhalla”med dess fantastiska akustik eller delta i ”Musik vid Siljan”. Glöm ej att tälja en egen Dalahäst eller ta en titt på hårkullornas, korgmakarnas och keramikernas arbete.

Ta en tur upp till Gesundabergets topp med en picknick korg och njut av den fantastiska utsikten över Siljan och byarna runt om. Vandra i skogen, plocka bär och svamp. Vandra eller cykla runt Siljan. Simma i simhallen, hyr häst för en ridtur.

När du ändå är på besök hos oss så varför inte hälsa på våra vänner på Tomteland.

Vintertid bjuder vi på Vasalopp i olika varianter under en dryg vecka. Det stora loppet går av stapeln första söndagen i mars. Ta en eller annan träningsvecka under januari och februari så att formen blir på topp. Det finns över 100 mil spår i området för längdåkning plus att kasta sig utför Gesundabergets slalompister utav varierande svårighetsgrad. Kort sagt finns det alltid någonting att göra och uppleva i Siljansbygden. Så klart går det utmärkt att bara koppla av och inte göra någonting. Möjligheterna är många.Välkommen till Dalarna!

Boka din stuga

Boka din stuga Online Välj stuga , datum för boende , antal nätter etc.